dinsdag 11 december 2012

Knoflio en olio

Spaghetti all'aglio e olio... ik breek er mijn tong over... 

Maar zo lekker in zijn eenvoud! Je hoeft hier weinig te doen voor een puik resultaat. Maar pas op, de bescheiden ingredienten zullen niet in staat zijn de fout-van-pasta-te-lang-koken te maskeren.

 In een koekenpan verhit je zachtjes een flinke scheut van je beste olijfolie. Hak er een paar teentjes knoflook en een half pepertje door. Laat de olie de smaken opnemen door zachtjes pruttelen. Voeg een handvol gehakte platte peterselie toe.

In een pan met ruim gezouten water kook je voldoende spaghetti voor jezelf en je eetgenoot gaar. Al dente!
Til de pasta met een tang uit het water en meng met de smakelijke olie in de koekenpan. Goed roeren en geef de slierten wat kookwater te drinken als ze daarom vragen. Drapeer op een warm bord, schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over en slurp naar binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten